ההורים שלנו מזדקנים והתפקידים מתהפכים: אנחנו הילדים מוצאים את עצמנו בתפקיד ההורים. עכשיו אנחנו נדרשים לדאוג להם ולטפל בהם, הנושא קשה אף יותר כאשר אנו נדרשים לטפל בהורה הסובל ממחלה שגורמת לו ריתוק למיטה או כיסא גלגלים שסובל מפצעי לחץ.
כיצד תזהו פצע קשיי ריפוי? מה צפוי לקרות בעקבות פצע שלא מטופל נכון ?
אם ליקירכם יש פצע מעבר לחודש שלא מתרפא, זה הסימן כי מדובר בפצע תקוע שלא יתרפא ללא אבחון וטיפול נכון.
ומה שעלול לקרות ללא טיפול נכון, הוא החמרה בדרגתו כי לפצעים קשה ריפוי יש דרגות וברגע שדרגת הפצע עולה ומחמירה מדרגה לדרגה, כך הטיפול הוא מורכב וממושך.
בעקבות תקנות משרד הבריאות מטופל בבית אבות שדרגת הפצע שלו עולה מעל 3 הוא מועבר מבית האבות בו הוא מתגורר למוסד סיעודי אחר הנקרא מוסד סיעודי מורכב
תחשבו על אדם מבוגר שכבר עבר את טלטלת העברה מביתו לבית אבות והתרגל לסביבה וחברים וכעת ייתלש גם מהמקום הזה בעקבות חוסר טיפול מקצועי בפצע שנגרם ממצבו הירוד וטיפול לקוי..
לאן מעבירים את ההורה לאיזה בית אבות ? איך יהיה הטיפול בו במוסד החדש באמת?
כיצד נבחר בית אבות מתאים שבו יקבל ההורה טיפול נאות ויחס טוב?
מעברים כאלה יכולים להיות לא רק מטלטלים עבור יקירנו אלא גם עבורנו המטפלים בהורינו
כידוע אוכלוסיית העולם מזדקנת ותוחלת החיים עולה . כיום כ 13% מאוכלוסיית מדינת ישראל הינם אנשים בגיל השלישי והמבוגר. אך עדין אין מדיניות מסודרת וערוכה לכל המשתמע בכדי לענות על הצרכים לאוכלוסייה הזו שבה יש חולים רבים סיעודיים.
הנה כמה טיפים איך להתמודד מול פצע קשה ריפוי שיש להורה המטופל בבית אבות:
- אם נוצר פצע בבשר יקירכם המוסד אמור להודיע לכם מידית באתו יום על היווצרותו
- ברגע שדרגת הפצע הוא 1-2 תפנו אלינו באבחון וטיפול ונוכל לחסוך לכם את הסבל והטלטלה בהעברת אדם מבוגר למוסד סיעודי מורכב.
- אם איחרתם ודרגת הפצע 3-4 ורוצים להעביר את יקירכם מהמוסד כי אלה כבר חוקים של משרד הבריאות ואסור למוסד הנוכחי להחזיק ביקירכם. אז יש לכם ברירה לכתוב מכתב למשרד הבריאות ולבקש שיקירכם יישאר במוסד אם זה רצונכם. במכתב תציינו שידוע לכם דרגת הפצע ובכל זאת אתם מבקשים לא לשנות את מגורי הוריכם מבית אבות זה. בדרך כלל משרד הבריאות נענה לבקשה זו.
- הזמן הוא זמן יקר! גשו לקבל עזרה, מאחר לא תמיד יש מומחי פצע בבית אבות בו הוריכם שוהים. אם כן יש מומחים תבקשו לקבל דיווח על התקדמות טיפול.
- חשוב שתדעו: פצע קשה רפוי יכול להוביל לזיהום הנקרא ספסיס( אלח דם) ואף מוות, לכן הטיפול בזמן הוא קריטי.
במסגרת השירותים שהמרפאה שלי מספקת אני מגיעה לתת ייעוציים בבתי אבות בבאר שבע והסביבה
המשפחות מזמינות אותי בתור אחות מומחית פצע שבו המטופל מקבל אבחון ותוכנית טיפול ובהן הוראות לצוות המטפל המקומי בבית האבות.
לעיתים קרובות אני נתקלת בהתחלה בהתנגדות מהשטח. להבאת מומחה מבחוץ ועל הרקע הזה עולות התנגדויות. אבל מהר מאוד כאשר בגישה הנכונה פונים לצוות ומסבירים את תכנית העבודה והמטרה המשותפת לטובת המטופל מיד מקבלים כבר פנים אחרות.
אם ליקירכם יש פצע קשה ריפוי ואף אתם חוששים להביא מומחה מטעמכם כי המחשבות שרצות במוחכם” איך בית אבות יקבל את זה או שצוות בית אבות עלול להסתכל בזה בעין לא טובה וכו’ כאן אני רוצה לחזק את ידיכם – הסירו דאגה מליבכם
למצב זה יש פתרון טיפולי ולאחר מכן מניעתי. באבחון הנכון ובשימוש בחבישות וטכנולוגיות מתקדמות.
לייעוץ ראשוני ללא עלות, מלאו את הפרטים: